SM kettlebell cert

SM kettlebell cert

U Londonu je održan SM kettlebell cert koji je svim sudionicima, ali i meni donio nove ideje i rješenja. Uz Marka Reifkinda bio sam jedan od predavača. Iz Hrvatske nas je krenulo sedmero. Od toga dvoje turistički, troje za certifikaciju, jedan asistent i ja kao predavač.

U početku je bilo malo teže prešaltati se na toliku količinu engleskog s raznim dijalektima, ali smo uspjeli. Kandidati su prvi dan bili malo rastreseni, ali kao i uvijek na kraju trećeg dana svi su bili posloženi mentalno i fizički.

Naglasak SM certifikacije je na podučavanju klijenata koji dolaze s raznim problemima i različitom biomehanikom. Naglasak se stavljao na popravljanje izvedbe kod budućih instruktora te korekciju samih pokreta na više načina. Nit vodilja je “strength endurance” odnosno ono što i najbolje možemo razviti s kettlebellom te uporaba kettlebella kao primarnog alata, ali i vlastitog tijela kroz korektivne ili dodatne vježbe.

Bilo je to nevjerojatno iskustvo i jako sam zahvalan ekipi iz Hrvatske koja je potegla do Londona i znam da će ima ovo biti nezaboravno iskustvo do kraja života. Hvala Jamesu Breesu koji me pozvao kao dio tima i najviše zahvala ide Marku Reifkindu zbog povjerenja koje ima u mene, moje metode u ideje. Hvala svima na svemu.

Aleksadar Miketa

Komentari