SLET 2016

SLET 2016

I ove godine i to četvrti put za redom Centar Miketa organizira konvenciju SLET – snaga vs slabost. Konvencija traje tri dana i svatko može pronaći nešto za sebe.

Prvi dan, u petak 6. svibnja zajednički trening održat će se na prostoru parkirališta Rikard Benčić. Drugi dan rezerviran je za brojna zanimljiva predavanja koja će se održati u centru Zrak na Turniću, dok će se u nedjelju ponovo na Benčiću i centru Voda održati Free Fit Day s besplatnim radinicama.
Tko god želi može nam se pridružiti bez obzira na to je li naš član, hoće li to postati ili će samo sudjelovati na ovoj manifestaciji.

PROGRAM

Subota 07.05.2016. Centar Zrak

8:30-10:00
Tomislav Jurak: Neurodinamika/Neuroflosing
Naučit ćete sve temeljne pojmove u neurodinamici, kako ih primijeniti u individualnom treningu i radu s grupama te kako poboljšati mobilnost klijenata tako da njihov trening bude što sigurniji i što zabavniji.

10:15-11:15
Pavle Mikulić: Trening transportnog sustava za kisik – tradicionalni kardio trening vs. HIIT (high-intensity interval training)
Tijekom ove radionice pojasnit ćemo prednosti i nedostatke primjene ova dva oblika treninga te njihov utjecaj na organizam čovjeka. Na primjerima vježbača različitih dobi, antropološkog statusa i ciljeva u vježbanju, prikazat ćemo optimalni odnos ova dva oblika treninga pri planiranju procesa vježbanja.

11:30 – 12:30
Ana Matejak i Asja Petersen: Functional clinic kvaliteta vs kvantiteta
Ako ste dosad mislili da je neki pokret rezerviran samo za određen oblik treninga, dozvolite da vas Asja i Ana uvjere u suprotno i obogate vaš fundus sigurnih i efikasnih vježbi.

12:30-13:00 PAUZA

13:00-14:30
Tea Miketa i Marko Kovačić: Disanje u službi stabilizacije
Obradili smo područje rada dijafragme u ulozi primarnog pokretača aktivacije corea. Pojasnit ćemo na koji način probuditi uspavane obrasce u svrhu rehabilitacije i podizanja kvalitete svakodnevnog gibanja. Obradit ćemo primjenu tih obrazaca na još višem nivou u powerliftingu, olimpijskom dizanju utega i body buildingu.

14:45- 15:45
Maja Diklić: Misteriozni Psoas (funkcija, disfunkcija, tehnike opuštanja)
Posljednjih godina psoas je mišić koji sve više dobiva na značaju i pridaje mu se sve veća važnost u svijetu rekreativnog vježbanja, sporta. Zašto bi nam uopće trebalo biti stalo? Zašto bismo mu prilikom svake disfunkcije koju pronađemo u tijelu trebali posvetiti svoju pozornost? Odgovore na ova i još mnoga pitanja dobit ćete na ovoj radionici.

16:00-17:00
Petar Nikolić: Osnove mentalnog treninga za rekreativce
U jednom satu nećete naučiti sve što vam treba, no dobit ćete uvod u osnove mentalnog treninga i poticaj da se svom treningu posvetite s više pažnje prema procesima koji u dobrom dijelu određuju vaš uspjeh.

17:15-18:15
Goran Sajko: Glute activation
Radionica ima za cilj polaznike educirati kako vlastitim tijelom i pomoćnim rekvizitima napraviti protokole za aktivaciju gluteusa, pokazati osnovne testove pomoću kojih mogu procijeniti dali postoji glutealna amnezija ili disbalans u jačini ekstremiteta.

Cijena za sva subotnja predavanja do 6. svibnja je 600 kn, a na dan dolaska 700 kn.
Centar Miketa d.o.o.
IBBAN:HR6223400091110643875
Maksimum je 30 polaznika. Za sve upite stojimo na raspolaganju.

Nedjelja 8.5.2016. Centar Voda/parkiralište Benčić

FREE FIT DAY

08:00 – 09:15
BODY TEHNIKA – Vježbe u uredu – Vježbe koje se mogu napraviti na stojećki, ali i sjedeći, u uredu radi dekompenzacije prilikom dugotrajnog sjedenja. Utjecaj vježbi na tijelo, koncentraciju, fokus i raspoloženje. (Voda)

09:30 – 10:45
GFM – HIIT
– GFM nije samo korektivni sistem nego i sustav treninga pri kojem možemo napraviti kvalitetan i žestok trening. Kako iskoristiti EMOM, AMRAP, KRUŽNI i STANIČNI trening u GFM treningu. (Benčić)
KOREKTIVNI PROTOKOLI – Stopala – Stopala su temelj pravilnog držanja. Pokazat ćemo koliku dobrobit donose jednostavne vježbe. (Voda)

11:00 – 12:30
KETTLEBELL
– Swing – Kettlebell je nezaobilazan rekvizit i poznat po jednoj vježbi koja se zove SWING. Naučit ćemo vas kako je pravilno izvesti te implementirati u trening u različitim varijantama, ali popravit ćemo i probleme koji nastaju prilikom njenog izvođenja. (Benčić)
MOBILITY FLOW – Priprema, trening, cool down – Kako iskoristiti pokret u službi treninga. Metode poput Body tehnike, GFM, Yoge možemo kombinirati da bi dobili polju pokretljivost i kontrolu tijela kao cjeline. (Voda)

Radinice su BESPLATNE i maksimalni borj sudionika je 20 po radionici.

Komentari