Panel predavanje – stabilizacija trupa, Rijeka

Panel predavanje – stabilizacija trupa, Rijeka

Uigrani trojac Goga/Tea/Maja vikenda 2. prosinca preselio je svoj program u Rijeku. Panel-predavanje o stabilizaciji trupa uključilo je definicije različitih modela stabilizacije, reference na različita istraživanja koja se tiču stabilizacije trupa i kralježnice, a zasnovano je na vrijednosti višegodišnjeg iskustvenog praktičnog rada sve tri predavačice.

Gogino predavanje “Osnove stabilizacije i polazne teze” je prisutne uvelo u pojam stabilizacije preko različitih pokušaja da se ona postigne pomoću različitih kontrakcija trbušne muskulature. Razlučili smo i lokalnu od globalne stabilnosti.

Predstavila je i intraabdominalni pritisak i njegovu svrhu na što se Tea nadovezala sa svojom pričom o dijafragmi. Tema “Povezanost disanja i posturalne stabilnosti” je prisutne navela da naučeno požele i primijeniti u što se nakon nekoliko praktičnih vježbi savršeno uklopila Maja s nizom manualnih postupaka za detektiranje disbalansa i resetiranje određenih mišićnih skupina kroz global stabilizatore i definiranje slingova.

Među dvadesetak prisutnih bilo je nešto vježbača i više instruktora s područja Rijeke i okolice, Istre, Zagreba pa čak i Beograda. Panel se uskoro seli u Osijek a kuda ćemo poslije toga, navedite vi!

Komentari