Motivacija ili gnjavaža?

Motivacija ili gnjavaža?

Jedan dio posla instruktora je i da svojom pojavom, riječima i djelima motivira svoje vježbače, simpatizere i možda buduće vježbače. Vjerojatno se ponekad čini da vam solimo pamet, da se foliramo svojim izgledom i da nemamo pametnijeg posla nego se prenemagat preko društvenih mreža. Ako je tako, nemojte ovaj članak ni čitati dalje. Svatko će shvatiti poruku na njemu primjeren način, a moj posao nije da nekoga tjeram da misli kao ja. No, ako ste na sličnom vibracijskom nivou kao mi instruktori i ako imate slične ciljeve, možda od nas fitness fejsbučana naučite nešto korisno; i to besplatno!

Primijetila sam da moji followeri vole moje bikini fotke. To je OK, volim ih i ja i drago mi je vidjeti ženu ili muškarca u tim godinama (a i one mlađe ili starije) koji drže do sebe. Međutim, kada se potrudim opisati u članku što sam toga dana jela, pofotkati to i zalijepiti na FB da svima bude dostupno, lajkovi se razbježe kao vrag od tamjana. Dođe mi da pored fotke hrane koju jedem zalijepim jednu malu macu ili štene jer vidim da su ljudima puno draže slike nečeg lijepog i slatkog, nego nečeg zelenog i neslatkog što može poboljšati njihov život. Šalim se, svi mi volimo odmarati oči na lijepim prizorima, ali vjerujte, bez te salate ili smoothieja, ni moje tijelo ne bi bilo tako lijep prizor. Ponekad ta hrana nije ukusna kako ste navikli, nego na neki drugi način na koji se isto možete naviknuti. A naviknut ćete se i vi, ako to želite.

Cilj naše samopromocije po društvenim mrežama nije vaše veličanje našeg lika i djela, niti želimo da jednog dana naša statua bude izlivena u bronci (barem kolege koje ja osobno poznajem i cijenim to ne žele, za ostale ne znam), već da ljudima koji imaju drugačije dnevne obveze i kojima nije posao nutricionizam i vježbanje ponudimo drugačiji obrazac od onog koji se nudi na lakodostupnim TV reklamama, jumbo plakatima i obavijestima po supermarketima.

Dakle, knjigovotkinja Larisa će mojoj tvrtki vršiti uplate i isplate te nas upozoravati kad i što moramo odraditi kako zakoni nalažu, jer ja nisam završila Ekonomski fax i ne čitam Narodne novine i slična glasila, a ona jest i neprekidno nadograđuje svoje znanje. Tako ću i ja svim ekonomisticama sa superdugim radnim danom koje jednostavno nemaju vremena ulaziti u problematiku nutricionizma i zahtjeva njihovog lokomotornog sustava nuditi jednostavna rješenja za snalaženje u ludom lancu pekara, supermarketa i eko-etno dućana punih zamki. Ruka ruku mije! Nema prenemaganja, nema ispiranja mozga niti tlačenja. Tko želi, može si pokušati pomoći na naš način. Za sve ostale – ima još jako puno metoda i pristupa!

Stoga, ako želite da i ja između ostalih lajkam vaše bikini-fotke idućeg ljeta, dajte si truda i pročitajte koji od mojih sastavaka o hrani. Time ne želim stavljati na zid još jednu recku svojih uspjeha, već pokazati svima koliko je zapravo lako krenuti u drugom smjeru ako imate nekog tko će vam pokazati put. Možete mi se javljati u box, pitajte za savjet i uvijek ćete dobiti odgovor. Na našoj Move & shine FB stranici ima pregršt savjeta na kojima radi team stručnjaka, na www.centar-miketa.hr možete naći masu inspiracije i poticaja, recepata ili jednostavno lijepih fotki 😀 Slijedite moj profil ako mislite da će vam koristiti, a unfriendajte me ako sam vam dosadna. Učinit ćete meni i sebi uslugu, jer zadnje što želim je da me se stavlja u isti koš s promo lecima trgovačkih lanaca koje zatrpavaju poštanske sandučiće. Moja je uloga da motiviram, a ne da gnjavim ljude.

Za one koji su željni stare, dobre 3D akcije, očekujemo vas u grupnim i individualnim treninzima na adresi Nikole Tesle 4a i Cavtatska 2b u Rijeci.

Komentari