Nemate ideju za ljetni desert? Evo prijedloga i to za svačiji gušt.
Osnovna krema je za sve čaše jednaka. Dakle, 250 grama svježeg sira, isto toliko ricotte ili kravlje skute, 2 dcl slatkog vrhnja istučenog u šlag i 2 dcl kiselog vrhnja. Po želji možete zasladiti sladilom po želji i dodati koricu neprskanog limuna.
Dvije vrste sira dobro izradite, dodate šlag, kiselo vrhnje i limun, i krema je gotova. Možete kombinirati s bilo kojom vrstom voća.
Mi smo odabrali ananas iz kompota kojeg smo sami napravili (nije saladak kao kupovni i bar znate što je u njemu), borovnice i kupine skuhane u umak, banane namočene u limun i sok od ananasa. Odlično se slaže i s umakom od crvenog ribizla i malina. Po želji možete dodati smrvljeni keks ili još bolje tostirane mljevene lješnjake ili bademe.
Poslužite ohlađeno, a dan kasnije bit će još ukusnije.