Kada krene sezona predavanja…

Kada krene sezona predavanja…

Kad krene sezona predavanja, seminara i radionica na terenu, ponekad ne znam u kojem sam se gradu ujutro probudila ni koji je zapravo dan. Ima turneja na kojima se osjećam kao rock zvijezda. Jednom prilikom sam na recepciji tražila kontakt od proizvođača jastuka jer mi je sanak u hotelu bio tako lak da sam se jedva suzdržala da na odlasku jastuk nekako ne potrpam u putnu torbu.

A ima i onih putovanja na kojima se miriš s tim da pojam “topla voda” nema nužno isto značenje u svakom gradu. Hladan tuš poslije vrućeg treninga u zimsko predveče? Sumnjam da bi takva ponuda dobro prošla na Bookingu. Al plaćanje je unaprijed, pa ti misli 😜

Ovog vikenda ne samo da mi je bilo predivno spavati u osječkom apartmanu nego je i cijeli vikend (radni, a kako drugačije) bio kao lijep san.

Subota u 4: ustajanje. Kuhanje kave, higijena, trpanje stvari u torbu u zadnji čas. U 5 h: pokret. 6:00 zatvoren tunel na autocesti, skretanje na staru cestu, javljanje kolegama da je moguće kašnjenje. U 7:30 h poljubac mužu koji ostaje u Zagrebu na kongresu Fitnes učilišta i uskakanje u Gogin space shuttle i jurnjava do Osijeka. “Mislim da nas je blago snimila neka kontrolna kamera”, kazala je kasnije Goga mužu vrlo nježnim glasom. Al stigle smo u komadu i na vrijeme! Vrijedna domaćica Maja je pripremila fantastičan doček; ma kompletna organizacija je bila vrhunska!

Predavanju Stabilizacija trupa ovaj je put željelo pristupiti više od pedeset ljudi pa je predavački trojac odlučio održati dvije radionice; jutarnju i popodnevnu. Sa svakim predavanjem ova tema dobiva novi zamah, a nadahnuće se rađa na licu mjesta tako da nema mjesta dosadi. Dok slušam predavanja kolegica uvijek se iznova iznenadim kako svaki put čujem nešto novo. Goga, Maja i ja imamo planove naše predavanje o stabilizaciji trupa organizirati i u Splitu, a suradnja će se svakako nastaviti i kroz neke druge projekte.

U međuvremenu se odvijalo Aleksandrovo predavanje s nazivom “Movement snack” u Zagrebu, gdje se održavao treći po redu kongres Fitnes učilišta. Tridesetak okupljenih polaznika kongresa popratilo je radionicu namijenjenu čovjeku stvorenom za efikasno gibanje uz minimalnu potrošnju energije. Da bi imao takvu dobru ekonomiju kretanja valja pripremiti tijelo i naš centralni živčani sustav. Aleksandar kaže:

“Živimo u svijetu gdje dan ne staje, vrijeme leti a život postaje virtualna igra. Mi nismo dizajnirani za takav način života. Naše tijelo je u stalnoj promjeni i adaptaciji a nužno je da naučimo klijente osjećati vlastito tijelo te osobni doživljaj sebe u prostoru.”

Nedjelja, vesela nedjelja! Mikete se susreću u Osijeku. Tridesetak prisutnih Osječana i kolega iz Vukovara, Đakova, Novog Sada u učenju su proveli pet sati. Metodika poučavanja osnovnih ljudskih obrazaca kretanja i njihova primjena u postrehabilitacijskom i rekreacijskom vježbanju, tema je efficient training method radionice koju smo mi Mikete uz asistenciju kineziologa i ETM trenera Stjepana Ostroškog održali u Osijeku. Interes kolega, želja za učenjem, napredak i poboljšanje u tehnici još su jednom dokazali da je radna nedjelja ponekad bolji izbor nego neradna.

Cijela atmosfera je odisala suradnjom, zajedništvom, humorom i potrebom da ova priča dobije nastavak. Ekscentrici, kako ih ja iz milja zovem će doći i u Rijeku. Temu i datum vam još neću otkriti. A panel predavanje s temom “Zdjelično dno” u Rijeci možete očekivati uskoro!

Tea Miketa

Komentari