Ana: Svaki puta kada padneš, Mikete te vrate u život

Ana: Svaki puta kada padneš, Mikete te vrate u život

Prvi puta kada sam došla u Centar Miketa bilo je to sasvim slučajno. Doselila sam u kvart, dosadio mi je dotadašnji način vježbanja, zaželjela sam se promjene i ugledala ispred portuna veliki natpis “Centar Miketa”. Zašto ne?

Prvi susret s Centrom obilježilo je nasmijano lice Tajane Tajči Jardas čijoj sam se grupi body tehnike tada pridružila. I tu počinje moja priča. Nekako paralelno s početkom treniranja kod Miketa neke druge stvari u životu krenule su nizbrdo i to se očitovalo na moje zdravlje. Problemi s vratnom kralježnicom doveli su me do neurologa, audiologa, fizijatra… ali doveli su me i do Tee i Aleksandra. Nakon prvog individualnog treninga koji je uključio temeljito proučavanje moje medicinske dokumentacije, mjerenja mogućnosti i ograničenja mojega tijela, jasno definiranje problema uz detaljnu anamnezu o načinu života, dotadašnjeg vježbanja, posla, prehrane… izašla sam iz Centra 2 cm viša i 100%uvjerena da moji problemi imaju rješenje. Nakon seta 10 individualnih treninga s Teom u potpunosti se promijenio moj način shvaćanja moga tijela i uma, moj stav prema tjelesnoj aktivnosti i pokretu, razumijevanje ograničenja mojega tijela (i uma!) te kako ta ograničenja pretvoriti u moju korist. Svi moji problemi s vratnom kralježnicom polagano i sigurno stavljeni su pod kontrolu i otad, a prošlo je 3 godine otkako vježbam u Centru Miketa, nikada se nisu vratili. Mikete su me vratili u život prvi puta.

Drugi puta kada je moje tijelo trebalo pomoć bilo je to pod dijagnozom sindroma iliopsoasa, provociranog godišnjim odmorom provedenim u dugotrajnom putovanju autobusom. Ovoga puta naučila sam i kako slabe točke mojeg tijela staviti pod moju kontrolu umjesto da one kontroliraju i ograničavaju mene i kako prevenirati problem u budućnosti. Tea me vratila u život drugi puta.
Treći puta kada je život napravio manji setback mojem tijelu (i UMU) bilo je kada sam rodila carskim rezom. Uvjerena sam da je moj brzi oporavak od operacije sasvim sigurno povezan s tjelesnom kondicijom koju sam postigla redovitim vježbanjem u Centru Miketa. Povratak na tatami bio je teži nego što sam mislila. Što smijem, kada smijem, koliko smijem, koliko MOGU, ZAŠTO sada ne mogu sa svojim tijelom nešto što sam prije činila bez razmišljanja, hoću li ikada više moći…Ovoga puta na individualnom savjetovanju s Teom prije početka mojeg tjelesnog ( i UMNOG) oporavka na tatamiju mi se pridružio i moj tada četveromjesečni sinčić. Počeli smo proučavati pokret zajedno. Uz nevjerojatan angažman i strpljenje drage Tajči na treninzima, Tea i Tajči vratile su me u život treći puta.

Nakon duuugog niza godina bavljenja sportom konačno sam pronašla mjesto gdje se vraćam svaki puta kao da mi je prvi puta jer znam da ako nešto ne mogu tamo postoji netko tko zna ZAŠTO to ne mogu, kako to popraviti, što učiniti da postanem bolja.

Razumijevanje ljudskog organizma, pokreta, uma i cjelokupni pristup zdravlju u Centru Miketa, koncentracija pozitivne energije na tatamiju, šarolikost pokreta i vježbi, edukativni seminari, edukacija o zdravoj prehrani, zdravom NAČINU ŽIVOTA, a ne samo vježbanju, mogla bih ovako u nedogled. I na kraju, u Centru Miketa stvarno se osjećaš kao maca s 9 života, svaki puta kada padneš, Mikete te vrate u život ☺

Komentari
×

Zanima me