Održana Ground force method i kettlebell radionica u Zagrebu

Održana Ground force method i kettlebell radionica u Zagrebu

Subotnje kišno jutro provedeno na Urban training Campu pretočilo se u subotnje edukativno popodne u novootvorenom Movement centru, koji je s radom počeo ove jeseni. Vjerojatno je da će u skoroj budućnosti taj centar postati i naša produljena ruka jer se idejom i filozofijom naslanja na Centar Miketa.

Voditelji su mu braća Antonio i Zvonimir Volarević, nekad vlasnici House of gain centra, koji su promijenili svoje viđenje treninga i krenuli u novom pravcu.

Edukacije završene u Centru Miketa definirale su njihov daljnji rast i razvoj te promijenile smjer u kojem žele ići. Primarno je unaprjeđenje zdravlja pojedinca pa tako od sada i koncipiraju svoje treninge.

Subotnje poslijepodne gibali smo se u ritmu Ground Force Metode čiji je naglasak na korektivnom pristupu. Flow, ili više pokreta spojenih u jednu sekvencu za očuvanje i poboljšavanje gibljivosti tijela je ono oko čega se gradi cijeli trening Ground Force. Naglasak flowa kojeg smo u subotu učili je na gibljivosti torakalne kralješnice i ramenog pojasa i vrlo bitnog segmenta, kukova. Zanimljiva Ground Force rješenja klijentu daju osjećaj da ne radi korektivne vježbe jer se giba kao funkcionalna cjelina s osjećajem ugode i pozitivnom afirmacijom.

Osim praktičnom dijelu, dio radionice bio je posvećen i teoriji. Dotakli smo se bitnih pojedinosti koje definiraju ulogu mozga i tiču se kontrole pokreta. Demonstrirali smo način kojim se može dobiti što bolji efekt od osobe koja iz pacijenta pa vježbača prerasta u učenika.

Na dnevnom redu radionice bio je i Kettlebell. Iako standardan rekvizit u svim dvoranama, on ima svoje zakonitosti. Ove subote smo prisutnima popravili tehniku te spajali vježbe u kompleksne. Neke smo vježbače učili osnovnim vježbama.

Društvene mreže bune instruktore s dobronamjernim savjetima „kako i zbog čega nešto napraviti“ pa se počinje bespotrebno komplicirati, a sam trening postaje samo randomizacija pokreta bez smisla. Kettlebell flow ili komplekse postepeno smo obogaćivali pokretima i intenzitetom. Svaki od polaznika je uvidio široku primjenu, kompleksnost cijelog pristupa treningu.

Efficient Training Method će uskoro doživjeti svoju Hrvatsku premijeru prvom certifikacijom za instruktore u Rijeci 14. i 15. listopada gdje će budući naraštaji znati kako trening usmjeriti u održivom smjeru za sebe i svoje klijente.

Komentari
Ljubav prema pokretu je otkrio je u najranijoj dobi što je bilo malo zahtjevno njegovim roditeljima. Znatiželja ga je vodila da uči i proučava gibanje te pomaganje ljudima da kroz pokret spoznaju i nauče kako živjeti bez boli. Dugotrajno učenje japanskih borilačkih vještina je izoštrilo osjet za detalje i preciznost. Voli planinarenje i vrtlarenje, a u slobodno vrijeme uspijeva biti kreativan i u kuhinji.