Biti žena!

Biti žena!

Koliko vrećica ti vučeš kad se vraćaš iz špeže?

Kao prvo, obučem skafander za ulazak u Lidl 🙂

Uvijek odem samo po par sitnica s par platnenih torbi i onda izađem   iz trgovine s prekrcanim platnenim torbama i još par kartonskih kutija koje sam putem po Lidlu pokupila. Manevriram s kolicima do auta, a dok sve ukrcam već sam umorna i gladna. No taj dio je easy. Od auta do kuće je već viša matematika 🙂

 

Hoću li napraviti više koraka i ići više puta ili nositi više vrećica pa ići manje puta od auta do kuhinje?

Uglavnom ovo potonje. Ne volim hodati. Al volim što sam jaka 🙂

Spominjanje funkcionalnog fitnessa na društvenim mrežama nas je proteklih desetak godina naviknulo na to da vježbanje nije važno samo zbog trbušnjaka i da nam pokret treba za život. Žene diljem dvorana uče kako podignuti košaru punu mokre robe, kako nositi špežu s place, kako čučnuti. Uče nas da je jakost bitna i da trebamo izgraditi mišić dok nas još hormoni služe, jer poslije će biti puuuuno teže, a trebat će nam puuuno više…

Biti žena je totalni multitasking. Možemo biti i požrtvovne majke i karijeristice, možemo držati 3 kuta kuće na dlanu i biti privatnice s 20-satnim radnim vremenom… Al gdje smo tu mi?

Žene koje mi dolaze na preglede često su na rubu emotivnog zdravlja, doslovce zapuhane od obveza, pobrkanog obrasca disanja i poremećenih prehrambenih navika. Dokazale smo svijetu da možemo biti sve, al’ pod cijenu jednog nemoženja: ne možemo biti mi. Ja, ti ili ona.

Ipak, 95 % onih koje se odluče doći na pregled, konzultacije i izradu korektivnog plana za oporavak emotivnog i tjelesnog sustava, ipak ustraju i osjete poboljšanja. Već nakon mjesec dana vide promjene na svom fizičkom izgledu, ali UVIJEK naglašavaju da ih najviše veseli to što RADE NEŠTO ZA SEBE i što su uspjele naći vrijeme u danu za organizaciju svojih misli, emocija, tjelesnih potreba, prehrambenog plana i jednostavnih protokola tjelovježbe.

Svojoj djeci ionako ne možete pomoć tako da ih doživotno držite za ruke, nego da ih naučite da hodaju samostalno. A djeca uče PRIMARNO od vas. Stoga, ako želite njima dobro, najprije se trebate pobrinut za sebe.

Započni na jednostavan i nezahtjevan način. Naruči se na konzultacije i zatraži individualizirani plan rekuperacije. Postani najbolja verzija sebi!

teamiketa@gmail.com

0992314613

Tea Miketa

Komentari