Nova Efficient training method certifikacija 2.3. 2019.

Nova Efficient training method certifikacija 2.3. 2019.

Aleksandar i Tea Miketa osmislili su ETM sustav tjelovježbe i ETM Certifikaciju za trenere. Nakon prilično detaljne analize i složene kombinatorike, njihova dugogodišnja poslovna suradnja zasnovana na međusobnom treniranju, vođenju grupnih i individualnih treninga rekreacijskoj populaciji i individualnoj post rehabilitaciji za one s problemima lokomotornog sustava, poprimila je formu potpuno novog cjelovitog sustava rekreacijske tjelovježbe. Nova ETM Certifikacija bit će održana 2. i 3. ožujka 2019.

Svoje izrazito široko teoretsko znanje i veliko praktično iskustvo na temu osnovnih obrazaca ljudskog kretanja i tjelovježbe s kettlebellom, Aleksandar Miketa je godinama sistematizirao i na koncu je sve povezao s Teinim znanstveno-istraživačkim radom u području stabilnosti trupa i disanja čime je sustav dobio potrebnu cjelovitost: disanje/pokreti/vježbe.

Naravno da je bilo potrebno u to uložiti i mjesece planiranja i iskušavanja s vježbačima iz Centra Miketa, zatim odbacivanja ili prihvaćanja, a na kraju i poliranja posložene strukture.

Efficient training method je sustav tjelovježbe zasnovan na biotičkim motoričkim znanjima čovjeka, čiji se transfer u rekreacijskom treningu događa u svrhu savladavanja općih motoričkih znanja. Jednostavnije rečeno – ovaj vas trening podsjeća na osnovna ljudska gibanja kojima se u svrhu jačanja i postizanja određene tjelesne kondicije ili morfološke preobrazbe, dodaje vanjsko opterećenje.

Foto Vladimir Mudrovčić

Revolucije nema; priroda je ljudske pokrete sjajno podesila, a autorska prava na pokret ne postoje. Ali postoje na metodologiju i metodički pristup poučavanju klijenta, što je bio jedan od temeljnih motiva da ETM sustav dobije nadogradnju u obliku edukacije i certifikacije za trenere. Instruktorova sposobnost prenošenja znanja je važan prediktor klijentove uspješnosti, a to je ujedno i najslabija karika u stručnom znanju većine trenera danas.

Podvucimo crtu: trener ne treba samo biti sposoban izvesti i lijepo demonstrirati neku vježbu, on ima odgovornost da svoje vježbače nauči baš to.

Efficient training method certifikacija za trenera na jasan način nudi upravo te detalje, posložene da imaju svoj početak, jasne uzročno posljedične veze i zaključak. Uvažavamo nehomogenost trenerske populacije koja prisustvuje certifikaciji zbog različitog stupnja, ali i vrste predznanja, dajući upravo onoliko informacija koliko je pojedinom sudioniku potrebno za razumijevanje ove materije. To nam omogućuje rad u malim grupama i velik broj kvalitetnih suradnika na terenu. Na certifikaciju su stoga dobrodošli i početnici i iskusni treneri!

Također, držimo do toga da je svaki sustav tjelovježbe nastao s različitim ciljem i drugačijim pretpostavkama funkcionalnosti gibanja te da su shodno tome u predznanju različiti i njihovi predstavnici. ETM ide u prilog svima jer se temelji na razvojnoj kineziologiji i fazama koje je u svom razvoju prošla svaka jedinka sa standardnim neuromotornim razvojem. ETM certifikacija je savršen početak za mladog trenera ili savršena nadopuna radu svih iskusnih kolega!

S ETM metodom do sada su upoznati polaznici u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Labinu, Osijeku, Splitu i Rijeci.

Foto Vladimir Mudrovčić

Metoda za poučavanje i rad s grupama i individualnim klijentima

 • ETM je namijenjen budućim instruktorima, ali i naprednim vježbačima koji žele nešto više.
 • ETM je prvenstveno namijenjen za individualni rad s klijentima i programima s malim grupama.
 • ETM se može koristiti u svrhu prerehabilitacije, ali i post rehabilitacije

ŠTO POUČAVAMO?

 • Kako pravilno pripremiti i planirati trening.
 • Osnovne tehnike s kettlebellom te progresiju i regresiju istih: mrtvo dizanje , zamah (swing), tursko dizanje, iskorak, goblet čučanj, prednji čučanj, nabačaj (clean), potisak (press), trzaj (snatch)
 • Osnovne tehnike s vlastitim tijelom te progresiju i regresiju istih: izdržaj (plank), segmentalno rolanje, sklek, zgib.
 • Korektivne vježbe za osnovne motorne obrasce i tehnike
 • Osnove programiranja treninga za rekreativca

NAPOMENA:

 • Edukacija traje ukupno 16 sati, svaki dan po 8 sati. Pauze od sat vremena su uključene u satnicu.
 • Zalogajčići, voće, kava i napitci su osigurani.
 • Svaki polaznik dobiva opsežnu ilustriranu skriptu i majicu.
 • Certifikat se dobiva ako polaznik ispunjava osnovne uvjete: pravilna demonstracija tehnike, pozitivan mentalni stav, profesionalnost te uspješno napravljeni tjelesni testovi

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje
na seminaru, prijavite se još danas.

Prijava
Komentari