Ne kukaj nego kuhaj: Malo drugačiji bolonjez

Ne kukaj nego kuhaj: Malo drugačiji bolonjez

Ovo je totalno neuobičajeni bolonjez jer paštu mijenjaju tikvice, a mljeveno meso je pureće. Ipak, nema posebne recepture! Prekidač je samo u glavi…

Ako nemate spravicu za špagetiranje povrća, poslužit će i običan nožić za guljenje krumpira. Važno je da tikvice budu na tanko i na dugačko nasjeckane 🙂
Nije skupo, brza priprema; pozitivna promjena je na dohvat ruke!

Sastojci za 2 osobe:
2 tikvice srednje veličine, sol
1 svežanj mlade kapule ili 1 srednja kapula
400 g mljevenog purećeg mesa
po želji 1 mala mrkva, komadić celera
2 dcl pasate od rajčica
1 dcl bijelog vina
sol, papar, majčina dušica, svježi bosiljak
maslinovo ulje

Priprema: Tikvice oprati i pomoću mašinice pretvoriti u špagete, ako ju nemate poslužit će gulilica za krumpir. Tikvice posoliti i staviti u cjediljku da puste višak vode. Mladu kapulu sitno nasjeckati, a mrkvu i celer naribati. Povrće dinstati na maslinovom ulju dok ne povene. Ubaciti meso i neprestano miješati kako bi se jednakomjerno dinstalo. Kada je sve meso „pobijelilo“ podliti vinom, pričekati da alkohol ispari i zatim dodati pasatu i toliko vode da pokrijete meso. Kuhati oko pola sata na srednje jakoj vatri. Umak mora biti gust. Gotov umak preliti preko špageta od tikvica i poslužiti. Po želji posuti s malo parmezana :-). Dobar tek!

Komentari