Kako sam uz online trening izgubio 12 kilograma

Kako sam uz online trening izgubio 12 kilograma

Aleksandru Miketi javio sam se nakon dosta vremena što sam trenirao kod njih u gradu u Teslinoj (cca 5 godina) radi problema s išijasom. Nakon dva tretmana stvar se sredila i informirao sam se kako bih opet mogao trenirati. Radi svima poznate situacije nije se moglo priključiti nekoj grupi uživo i Aco mi je predložio – online sistem treniranja.

Nisam znao što me čeka, ali sam znao sebe – sto put nešto počnem i sto i jedan put odustanem, dakle treba mi “guidance” da ne odustanem, a štošta je tu u to vrijeme trebalo srediti – od viška kilaže, do općenitog osjećaja da dosta toga ne mogu, opće kondicije, općeg zadovoljstva životom…

I tako sam krenuo u travnju trenirati “preko” laptopa, smiješno zvuči, ali to je tada bio jedini način vođenog treninga. Uz šetnje koje prakticiram kad god mogu, nastojao sam održati tempo od 3 treninga tjedno, što je u početku bilo dosta problematično. Nisam u cijelosti odrađivao gotovo nijednu vježbu, osim nekih vježbi kroz zagrijavanje, radio sam veće pauze nego su to radili ostali itd. Ali sam ipak kroz tih par mjeseci napredovao. Prvenstveno samo dobio malo drugačiji odnos prema treningu – to je nešto što želim napraviti 3 puta tjedno, a ne nešto što moram. Zatim sam skinuo oko 10-12 kila pomalo regulirajući prehranu (dakle nema dijete, jednostavno jedem koliko je dosta, a ne koliko je gušt, mada iskreno to radim u tjednu, a vikendom malo i nadoknadim, čisto da bude balans :-).

Kako nisam mogao pratiti jutarnje online treninge, treninge sam odrađivao i odrađujem ih poslijepodne/navečer istog dana ili sljedećeg dana. Nabavio sam i tatami, ukupno 2×1 metar kako ne bih klizio tijekom vježbanja. Imam 3 kettlebella, te traku koju još nisam puno koristio. Dakle rekviziti su tu, volje ima (u početku je to najveći problem, održati motivaciju!).

Moram reći da, iako je sistem online treniranja počeo kao zamjenski radi nemogućnosti dolaska uživo, meni je u nekim segmentima čak i draži.  Recimo nakon radnog dana i nakon strke oko treninga s klincima poslijepodne, u 20 ili 21 sat trebalo bi sjesti u auto i odvesti se negdje na trening… Slijedi presvlačenje, tuširanje, odlazak doma … Uz online trening sve to preskočim, skinem se u majicu i bosonog odradim trening u dnevnom boravku :-).

U svakom slučaju idem s Aco dalje  i veselim se daljnjem napredovanju!

Davor

Komentari