AEQ Klinička Somatika

AEQ Klinička Somatika

Početak
5.9.2017. 16:30
Kraj
7.9.2017. 19:00
Adresa
Cavtatska 2A
Predavači
Aleksandar Miketa

Centar Miketa se specijalizirao za najnovije metode rada na tijelu ali i reedukacije samog klijenta kako da život opet postane ugodan i bezbolan. Reedukacijom CNS-a vraćamo funkcionalnost cijelom organizmu, ali i životu.

Na žalost svjedoci smo toga da je život postao sve brži, a mi sve nespremniji uhvatiti se u koštac s novonastalim izazovima. Niti smo pripremljeni na to, niti imamo vremena posvetiti se onim malim signalima koji nas upućuju da usporimo, da zastanemo i posvetimo im pažnju. S vremenom dolazi do pojave manjih ili većih bolova koji nas ograničavaju da budemo potpuno aktivni i sretni u svakodnevnom životu.

Naš cilj je da povećanjem Vašeg osjeta povećamo kvalitetu života, jer osjećati znači zaista živjeti.
AEQ Kliničke Somatike će vam pomoći u boljem razumijevanju uzorka boli te efikasnog rješavanja istih.

Koje su dobrobiti ovog tečaja:

 • Olakšanje u tijelu uslijed dugotrajnih bolova
 • Smanjenje zategnutosti i ukočenosti tijela nakon dugotrajnog sjedenja
 • Bolji osjećaj pokretljivosti i svjesnosti tijela
 • Bolju koordinaciju mišića
 • Jednostavan i ugodan svakodnevni sistem za poboljšanje zdravlja vlastitog tijela

Naučit ćete:

 •  Tehniku pedikulacije i koja je razlika između pendikulacije i istezanja.
 • Što su tri somatska refleksa i kako ona utječu na naše gibanje, djelovanje i psihološki status.
 • Kako pravilno disati u stresnim situacija radi zadržavanja fokusa, ali i opuštenosti.
 • Kako pokrete kombinirati u svakodnevnom životu za kvalitetnije življenje.
 • Razumijevanje BOLA kao upozorenja na nered u sistemu.
 • Što se događa kada mozak prestane osjetiti određene mišiće i kako taj proces vodi prema Senzornomotornoj amneziji?

Pokretima učimo tijelo da se učinkovitije giba, troši manje energije na kompenzacije te mu ostaje puno više nergije za ostale životne izazove. Loš obrazac je energetsku neučinkovit što dovodi do bolova nepoznatog uzroka a bol kao takva prvenstveno ima funkciju upozorenja da je sistem u neredu. To je očigledno kod sportaša i vježbača koji unatoč treninzima i dalje nisu zadovoljni kako funkcioniraju. Reedukacijiom našeg centralnog živčanog sustava kroz AEQ somatske pokrete možemo opet bolje naučiti sistem da se bolje i efikasnije kreće te usklađuju polju povezanosti nas samih s pokretom.

Ovi pokreti su namijenjeni svima bez obzira da li su sportaši, rekreativci ili se uopće ne bave sportom.
Naša tijela su savršena struktura za gibanje i kao takve ih trebamo koristiti.

Što kažu polaznici:

“Radionicu AEQ kliničke somatike, na prvu, usporedio bih s jednom dobrom hladnom pljuskom! 🙂
Ovaj pristup i filozofija prodrmala mi je sve dosadašnje znanje vezano za ljudsko tijelo i pokret.
Ostao sam fasciniran koliko zapravo moderan način života uvjetuje krive obrasce kretanja, pa čak i ako vježbamo i “pazimo” na tijelo.

Nevjerojatno mi je bilo da sam na samom početku u potpuno opuštenom stanju osjetio bol i nelagodu u izvođenju najjednostavnijih i minimalnih pokreta.
Ta bol i nelagoda nestala je nepunih pola sata kasnije nakon učenja prvih somatskih pokreta! Kako sam ja to sebi objasnio, ovi pokreti uče nas kako svjesno reprogramirati naš CNS, odnosno kako osvijestiti i aktivirati određene mišiće za koje smo zaboravili da postoje uopće, dakle koji su inaktivni odnosno kako ugasiti one koji su preaktivni.

AEQ klinička somatika nisu samo “vježbe da vam bude bolje” to je cijela filozofija koja po meni predstavlja fundament ljudskog funkcioniranja i pokretanja.
Nastavit ću učiti i izvoditi ove pokrete i nadam se početi ih primjenjivati u praksi.”

KaRlo HoRvat, mag, physioth.

“Prvi put nakon nekoliko mjeseci mogao sam samostalno navući čarape ili recimo dotaknuti prstima pod. Bol se također povukla za dobrih 50 posto, no možda i najbolji dio treninga s Miketom bio mi je sam proces učenja i shvaćanja koliko zapravo malo znam o sebi i o ljudskom tijelu generalno. Tu sam ostvario najveći napredak i želju za dodatnom edukacijom, kako bi ubuduće bio zdraviji i izdržljiviji.“

Rade

“Već nakon prva dva tjedna primijetio sam da nesvjesno hodam pravilnije, odnosno da duže mogu hodati, a da me iza toga ne bole iste grupe mišića kao i ranije. Svjesno upravljam pokretima kad god mi to kroz glavu prođe tijekom dana tako da sam već nakon 20 dana ishodao 10 kilometara bez problema.Ona druga promjena u pristupu dogodila se nakon petog tog tretmana kada mi je Miketa predložio da se pridružim jednoj od grupa koje rade Ground force tehniku i da sam vidim koliko ja to vrijedim u odnosu na druge vježbače. Bilo je odlično, mučio sam se ali odradio sam trening, pravi test je bio par sati nakon treninga, kada sam se ohladio i primijetio koliko sam ustvari napredovao u samo mjesec i pol dana.”

Matija

“Uz jaku skoliozu moj život se odvijao normalno, ali uz svakodnevnu prisutnost manje ili jače boli. Bilo je tu svakakvih treninga, terapija i vježbi, ali se bol nikada nije povukla, dapače, što sam više trenirala bol je postajala sve jača. Nakon što sam stigla u Centar Miketa i samo mjesec dana radila somatske pokrete, bol je gotovo nestala. Takav osjećaj nisam imala godinama! Puno sam pokretljivija, normalno ustajem iz kreveta bez bolova u donjem dijelu leđa, mogu dulje sjediti bez smetnji, mentalno sam usredotočena, prisutna, smirenija i konačno sretnija. Iskreno hvala Aleksandar Miketa za profesionalni i pozitivan pristup te za uvod u novi, zadovoljniji život bez boli i stresa.”

Sanja

“Koncentrirana sam, ne trčim više „kao muha bez glave“ i imam jasne ciljeve. Vratio mi se osjećaj vrijednosti na poslu, počela sam rješavati nezavršene projekte i realizirati zamisli koje su samo čekale pokretanje… Manje se umaram i lakše osvještavam grč u tijelu nakon čega se sama, svjesno ispravim. Više se ne koncentriram na bol nego na traženje rješenja kroz pokret. Za razliku od prije, to sada radim svjesno i bez previše razmišljanja.”

Nina

“Kod Aleksandra Mikete sam došla radi problema s motorikom nogu. Moje noge su dosta često iznimno teške, u nekim periodima toliko da jedva hodam. Prije nego sam počela učiti kliničku somatiku samo kretanje predstavljalo je veliko mučenje i uopće nisam uživala u kretanju. AEQ Klinička somatika unijela je pozitivne promjene u moje svakodnevno funkcioniranje. Donijela je poboljšanje kako na fizičkom planu tako i na psihičkom i emocionalnom planu. Od prvih dobrobiti koje su se pojavile, spomenula bi stanje iznimne opuštenosti tijekom i nakon terapije, a kakvo nisam osjećala duže vrijeme. Samo izvođenje pokreta tijekom tretmana mi je vrlo ugodno, a pokret mi više ne predstavlja problem nego zadovoljstvo. Stoga me i ne čudi da je odlazak u Centar jedna od boljih stvari što mi se događaju tijekom tjedna. Promjena u obrascima kretanja donijela mi je zadovoljstvo, vratila samopouzdanje, a najbolja je otvorenost prema promjenama i životu”

Rahela

“Pozdrav, primio sam mail s vježbama. Iako sam do sada i sam prakticirao somatske vježbe (prema knjizi Thomassa Hanne) te su mi iste bile i poznate, potpuno je drugačiji (čitaj bolji i uspješniji) osjećaj raditi na radionici pod vodstvom, uz potrebne korekcije, a što je i najvažnije, uz samo objašnjenje cjelokupnog pristupa somatici i implementiranju u život općenito. Od benefita nakon radionice mogu izdvojiti manji anteriorni tilt zdjelice te osvještenje lateralog nagiba zdjelice na lijevu stranu. Pozdrav do sljedeće prilike za učenjem kvalitetnog pokreta.”

Zvonimir

RADIONICA ( U DVA DIJELA)
5.9.2017. UTORAK I 7.9.2017. ČETVRTAK
Od 16:30 h do 19h.

Radionicu vodi i uči vas pokrete: ALEKSANDAR MIKETA U učitelj AEQ 1, Hana Somatic učitelj 1

Ako ste zainteresirani pošaljite upit na acomiketa@gamil.com

Maksimalno 12 polaznika.

Komentari