Tursko dizanje

Tursko dizanje

Tursko dizanje, jedna od najboljih vježbi ikada. Dovoljno je reći da Pavelov Program Minimum, kojeg koriste Navy Seals-i, se sastoji od Turskog dizanja, Swing-ova i Zgibova. Ako je dobro za njih vjerujem da ćete i vi naći svoj benefit.

Može biti idealna priprema za zagrijavanje. Ako stavite težu kuglu u ruku može poslužiti kao dodatna vježba za poboljšati Kettlebell Press.

Dovoljno je promatrati klijenta na koji način se diže s poda da dobijemo uvid gdje “pušta” te gdje ga treba “pritegnuti” a gdje “otegnuti”. Najfunkcionalnija vježba koja je stara preko 400 godina. Omiljena je kod boraca i raznih postrojbi (vojska, policija, vatrogasci) jer promiče bolju koordinaciju pokreta kroz mobilnost i snagu u isto vrijeme.

Koristimo je na treningu u sklopu GFM-a s raznim varijacijama gdje poboljšavamo gibljivost i stabilnost cijelog tijela. S težinom u ruci radimo na snaženju tijela kao cjeline. Funkcionalne cjeline, a ne spoja različitih dijelova. Dignuti se s poda i još s težinom iznad glave je umijeće, kaže Kalos Sthenos. Pogotovo ako je ta težina polovica vaše kilaže. Vjerujemo da će vam ovo koristiti i slobodno komentirajte i pitajte ako možemo još kako pomoći.

Aleksandar Miketa

Komentari
×

Zanima me