Matija: Jedva sam čekao nove izazove

Matija: Jedva sam čekao nove izazove

Godine 2007. nakon što sam slomio bedrenu kost prošao sam rehabilitaciju od mjesec dana u Lovranu. Zatim mi je nakon odstranjenja kutne ploče dijagnosticirana avaskularna nekroza glave femura koji je ostavio 8 cm kvadratnih bez hrskavice. Nakon toga je slijedila još jedna runda rehabilitacije i konstantan nadzor vrhunskih liječnika ortopeda i stručnjaka za rehabilitaciju koji su svi odradili odličan posao, međutim polazište za ocjenu trenutnog stanja bila je moja anamneza, samim tim moje fizičko stanje ocjenjeno je vrlo dobrim.

Vrlo dobrim obzirom na…

S Miketom se znam dvadesetak godina i znao sam da se bavi rehabilitacijom pa sam odlučio dati šansu i njegovim metodama u nadi da ću vidjeti koliko to ja mogu u usporedbi s mojim vršnjacima koji vježbaju koliko i ja.

Dolazio sam jednom tjedno tijekom pet tjedana na individualne tretmane od kojih je svaki bio prilagođen mom trenutnom stanju te nisu bili uniformni što je prva velika promjena u pristupu koju sam primjetio. Ako je trebalo opustiti mišiće prije vježbe ili manipulacijom namjestiti ono što sam forsirajući se pomaknuo, to je doradio prvo, a zatim smo radili vježbe. Svaki put nove. To je bila druga razlika u odnosu na ranije tretmane. Pokrete koje sam usvojio vježbao sam kući dva do tri puta dnevno za što mi je trebalo petnaestak minuta, a rezultate sam vidio vrlo brzo.

Već nakon prva dva tjedna primijetio sam da nesvjesno hodam pravilnije, odnosno da duže mogu hodati, a da me iza toga ne bole iste grupe mišića kao i ranije. Svjesno upravljam pokretima kad god mi to kroz glavu prođe tjekom dana tako da sam već nakon 20 dana ishodao 10 kilometara bez problema.Ona druga promjena u pristupu dogodila se nakon petog tog tretmana kada mi je Miketa predložio da se pridružim jednoj od grupa koje rade Ground force tehniku i da sam vidim koliko ja to vrijedim u odnosu na druge vježbače. Bilo je odlično, mučio sam se ali odradio sam trening, pravi test je bio par sati nakon treninga, kada sam se ohladio i primjetio koliko sam ustvari napredovao u samo mjesec i pol dana.

Osjećao sam se odlično, gipko i spretno, jedva sam čekao novi trening i nove izazove.

Hvala Miketa.

Komentari