Ideja iz restorana

Ideja iz restorana

Nedavno smo mužić i ja bili u jednom riječkom restoranu poznatom po dobrima marendama. Kad god stignemo, odemo pojesti topli obrok između treninga jer naša tijela trebaju više rekuperacije nego tijela uredskog sapiensa, ipak smo mi uglavnom fizički radnici.

Na meniju je bilo simpatično jela naziva: salata od brancina. Odluka je pala, marenda apsorbirana, nutrijenti pohranjeni. A ideja za vaš idući obrok na poslu je rođena! Ovo jelo se jede hladno, pa stoga neće biti problema oko podgrijavanja.

Imali ste plavu ribu na roštilju i niste sve pojeli? Ostatke tune, plavice, palamide ili rumbaca očistite i nasjeckajte na manje komadiće. Salatu također možete ponijeti od kuće, opranu i nasjeckanu. No, ja preferiram opranu i nasjeckanu salatu iz vrećice kupljenu istog dana u trgovini blizu moje dvorane. Takva salata je svježija od one koju kupujemo u glavici jer joj je rok trajanja u vrećici 48 sati, ponekad i 24 sata. Zaista je ne treba prati (probala sam) pa stoga sigurno nije tretirana raznim konzervansima radi dugotrajnosti, kao salata u glavici. Perete li toplom vodom glavicu salate, ne bitno iz kojeg izvora; tržnica ili trgovina, iz nje će teći pjenica šezdesetak sekundi. To je konzervans kojim je špricaju… Kad se on sapere, lišće ostaje beživotno i mlitavo… Salata u vrećici na kojoj piše „oprana salata“ nikad ne ispušta pjenicu. Hm, da, skupa je, čujem vas kako kažete. No, u neko doba dana se njena cijena spušta za 50%, jer joj uskoro ističe rok trajanja.

No meni nije problem dati 10 kn za salatu, pa čokolada stoji podjednako! Za ovu ekshibiciju će vam biti potrebno imati na poslu posudicu, beštek i nešto začina. Sumnjam da je to problem. I sigurna sam da kolegica do Vas ima čokoladu u ladici i aromatiziranu vodu u pretincu!
Uglavnom, ostatak plave ribe koju ste ponijeli od kuće položite na posteljicu od zelene salate koju ste nabavili. Začinite solju, limunovim sokom ili octom i maslinovim uljem i uživajte!

Komentari