DNS – trening

Centar Miketa

Volimo promatrati klijente koji napuštaju svoj stari način gibanja i razmišljanja te postaju bolje i kvalitetnije osobe s boljim i kvalitetnijim tijelima. Uživamo pratiti profesionalne sportaše kojima se ozljede više ne pojavljuju te postaju mobilniji, snažniji i otporniji. 

Dinamička neuromuskularna stabilizacija (DNS) je moderna metoda duboke stabilizacije lokomotornog sustava, temeljena na razvojnoj kineziologiji djeteta u prvoj godini života.

Mobilnost i jakost bez stabilizacije trupa nemaju primjenu.

Današnji način života, stres, nedostatak kretanja te korištenje prisilnih, nepravilnih položaja kao što su dugotrajno sjedenje i prekomjerno korištenje računala naročito pogoduju razvoju zdravstvenih problema kod radno aktivne i školske populacije, ali i kod sportaša.

 

Gledajmo na tijelo kao na cjelinu i podignimo pogled s onog mjesta gdje se nalazi bol ili problem!

Dobra stabilizacija preduvjet je za ravnotežu, sigurnost i učinkovitost pokreta te ako je ona narušena dolazi do poremećaja u funkciji lokomotornog sustava. Pokret postaje neučinkovit i pojavljuje se preopterećenje određenih dijelova tijela, samim time dolazi i do ozljede.

 

 

Tijelo je napravljeno da se giba.
Gibaj se pravilno!

Počni.

Svi sustavi u tijelu funkcioniraju u međusobnoj korelaciji i izolacija misli, riječi, djela ili pokreta ne postoji.

Zašto odabrati DNS?

1


Cilj DNS vježbi je naučiti pojedinca novim, pravilnim kretnjama koje rasterećuju kralježnicu.

2


PREPORUČA SE vježbačima koji su završili proces rehabilitacije ili individualne obuke osnovnih obrazaca gibanja, kao korak naprijed ka rekreacijskoj tjelovježbi.

3


S tatamija ćete otići kao novi čovjek, a nakon mjesec dana treniranja počet ćete i vidjeti da se i vaše tijelo obnavlja!

4


DNS metoda detektira i otklanja neispravne pokrete koje uzrokuje nedovoljno i neujednačeno kretanje.