Yumeiho

yumeiho

Japanska manualna tehnika koja se sastoji od akupresure čija je svrha omekšavanje mekih tkiva (mišića i vezivnog tkiva) i namještanja koštano-zglobnih struktura.

Iako se smatra da svaka noga ravnomjerno podupire težinu tijela, u stvarnosti to najčešće nije tako. Uglavnom dolazi do pomaka koštano-vezivno-mišićnih struktura zdjelične regije. Jedna noga postaje “duža” što za sobom povlači nejednak stupanj zategnutosti mišića, kako u tom dijelu tijela tako i kroz cijelo tijelo. Osim na statici, disbalans se odražava i na funkcioniranju cijelog tijela. Kada je tijelo poravnato u jednoj liniji, čovjek je zdrav. Ali ako mu se ta linija naruši (ozljeda, loše držanje, zahtjevan životni ritam, emocionalne traume…) dolazi do bolesti i bolova.

Umjesto da mišići rade svoju prirodnu ulogu i podupiru tijelo kada je to potrebno, neki će cijelo vrijeme morati podržavati konstrukciju ne bi li doveli do bilo kakvog balansa. S vremenom se gubi elastičnost, a vezivno tkivo postaje sve kruće i neotpornije na funkcionalnu zahtjevnost tijela. Energija se gubi, dok se tijelo stalno prilagođava i bori nastojeći se održati u svom novom poremećenom rasporedu. Shodno tome, dolazi do bolova duž kralježnice (vrat i križa najčešće), ali i u nekim drugim dijelovima tijela koji naizgled nisu povezani s tim (glavobolja, nesanica, umor, bezvoljnost, trnci u rukama, bolovi u kukovima i koljenima, oticanje stopala…)

Činjenica je, da je danas teško naći čovjeka s normalno pozicioniranim kukovima.

Skoro svaki čovjek ima, manje ili više, dislocirane kosti kuka. Zbog takvih kukova, dolazi do iskrivljenja kralježnice. Iskrivljenje kralježnice dolazi do promjena prvenstveno na diskovima (ne raspoređuje se dobro težina opterećenja na kralježnicu), a nakon toga i na druge strukture. Prvenstveno se tu misli na mišiće, veziva (zglobne ovojnice, tetive,), fasciju, zglobove, a preko toga može doći i do disfunkcije pojedinih unutarnjih organa koji su na ovaj ili onaj način povezani s kralježnicom. Netko će tu vidjeti meridijane i energetske tokove dok će netko drugi vidjeti anatomsku i fiziološku povezanost. I jedan i drugi način je ispravan – ako se pomogne pacijentu.

 

Vrati tijelu balans,
budi zdraviji i uživaj.

Kreni.

Yumeihom se vraća balans omekšavanjem vezivnog tkiva i namještanjem koštano zglobnih struktura. Tako se tijelu vraća simetrija i stavlja ga se u što idealniji položaj.

Zašto odabrati Yumeiho?

1


Tijekom tretmana pacijent leži na strunjači, sjedi ili je u klečećem položaju.

2


Osoba je odjevena u udobnu pamučnu odjeću.

3


Tretman traje 45 minuta ili sat i pol.

4


Yumeiho terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kralježnicom.