Tui na

Centar_MIketa_terapija_tui_na

Tui na je vrsta tradicionalne kineske masaže, a njeni podaci datiraju od prije 2.000 godina. U doslovnom prijevodu znači pritisak i trljanje zajedno, odnosno, ispravljanje kostiju ručnim guranjem i potiskivanjem. Radi se preko akupresurnih meridijana i točaka raznim mišićno koštanim manipulacijama.

Tui na je metoda koja ujedinjuje akupresuru i masažu.

Radi se po teoriji Yina i Yanga to jest dvije suprotne energije koje trebaju biti u balansu kako bi naše tijelo bilo u pravilnoj funkciji. Tretman se izvodi različitim pokretima prstiju, šakama, dlanovima… za određenu svrhu kao što su pospješivanje cirkulacije i reakcije pojedinih tkiva, organa. Ovom masažom šalju se poruke dijelovima koji su oslabjeli odnosno nalaze se u disbalansu, te ih potiču na rad. Manipuliraju se meka tkiva, “istežu” se kosti i omogućuje se bolji protok energije koja prolazi našim tijelom. Osim što djeluje blago i umirujuće otklanjaju se otpadne i toksične tvari iz naših tijela, snabdijeva tkiva i organe krvlju.

Masaža se ne izvodi na osobama koje imaju teška srčana oboljenja, osteoporozu, rak, osobito na koži i limfnom sustavu. Ne preporučuje se osobama koji imaju problema s proširenim venama i tromboze. Ne tretiraju se niti osobe koje su pod utjecajem droge i alkohola.

 

Vrati tijelu balans,
budi zdraviji i uživaj.

Započni.

Tui na se može primijeniti i kod trudnica ako se izbjegava donji dio leđa i trbuh. Osobe koje isprobaju Tui nu opisuju je kao kombinaciju shiatsu masaže i akupresure.

Zašto odabrati tui na tretman?

1


Uklanja manje dislokacije zglobova i pomaže ozdravljenju mekih tkiva. Jača imunološki sustav te djeluje na probavu

2


Opušta dugotrajno zgrčene mišiće, a djeluje na zglobove jačajući njihovu fleksibilnost i izdržljivost.

3


Jača kralježnicu i tako pospješuje ravno držanje. Vraća tkivu elastičnost.

4


Uklanja različita bolna stanja te tako održava zdravstveno stanje cijeloga organizma