Bowen terapija

therapy(1)

Bowen tehnika je nježna neinvazivna i vrlo učinkovita manualna terapijska metoda čiji je cilj uspostaviti ravnotežu na fizičkom, emocionalnom i energetskom nivou čovjeka. Od drugih tehnika razlikuje se po specifičnom Bowen pokretu preko mekih tkiva kojem je cilj potaknuti optimalan rad miofacijalnih segmenata, unapređenje funkcije kralježnice i središnjeg živčanog sustava čime se potiču prirodne sposobnosti tijela da samo sebe dovede u ravnotežu. Osmislio ju je 60-ih godina 20. stoljeća Australac Thomas Bowen. Terapija se najviše se koristi u Australiji, iako se zadnjih godina zbog svoje učinkovitosti proširila i u Veliku Britaniju, te Sjevernu Ameriku.

Bowen tehnika pomaže kod bolova u leđima, išijasa i ostalih problema s kralježnicom, kod tegoba s vratom i ramenima, problema s probavom i crijevima. Djelotvorna je kod glavobolja, migrena, vrtoglavica, kod bolesti dišnih putova, problema s koljenima, zglobovima i stopalima te kod sportskih ozljeda. Ublažava menstrualne simptome, a korisna je podrška i u terapiji neplodnosti.

Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na dob pacijenta, koristi se i na novorođenoj djeci i na osobama starije životne dobi.

Ova metoda uključuje nježne, ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti se rade pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Za vrijeme tretmana pacijent rijetko osjeća bol, ponekad je moguće osjetiti manju nelagodu na onim mišićima i dijelovima tijela koji su pod pojačanim pritiskom.

 

 

Zainteresirani?
Pošaljite upit ili poruku.

Klikni.

Tretman se provodi na golu kožu ili preko tanke odjeće. Tijekom tretmana nema snažnih manipulacija tkiva, nema masaže, ulja i ne koristi se dodatna oprema.

 

Cilj Bowen terapije

1


Ravnoteža na mišićno-koštanom sustavu.
2


Ravnoteža na viscelarnom nivou (organi).
3


Ravnoteža na  mentalnom/emocionalnom planu.
4


Ravnoteža na  duhovnom planu.