Emmett tehnika

Centar Miketa

EMMETT tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije, a podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke tijela, koje se po autoru tehnike, Australcu Rossu Emmettu nazivaju “EMMETT točke”.

EMMETT točke nisu tradicionalne trigger, akupunkturne ili druge već ranije poznate “točke” opisane u do sada poznatim terapijama.

To je metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića provede. Učinak provedenog odmah se testira i to mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. EMMETT tehnikom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom.

EMMETT tehnika često se primjenjuje u kombinaciji s drugim tehnikama, ali je učinkovita i djelotvorna i kada se primjenjuje i sama za sebe.

Vrati tijelu balans,
budi zdraviji i uživaj.

Započni.

EMMETT točke su mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Za razliku od nekih drugih tehnika u EMMETT tehnici nema boli jer EMMETT terapeut svakom klijentu prilagođava količinu, smjer i duljinu pritiska, koji nikad nije bolan.

Provođenje tretmana?

1


Klijenti se tretiraju u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju.

2


Terapija se provodi samostalno, u kombinaciji s drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja.

3


Terapija se provodi izravno na koži klijenta ili preko odjeće.

4


Ako se tehnika provodi samostalno tada tretman traje od 10 minuta do pola sata.