Tajana Jardas upoznat će vas s Tui na masažom

Tajana Jardas upoznat će vas s Tui na masažom

U svojoj ponudi Centar Miketa ima i Tui na masažu koju radi instruktorica Tajana Jardas. Riječ je o najstarijoj kineskoj energetskoj masaži koja se radi preko akupresurnih meridijana i točaka, raznim manipulativnim pokretima. Cilj masaže je dovesti vitalnu energiju (chi) u ravnotežu. Posebnost tui na masaže je rad na energetskoj razini. Naime, većina zapadnjačkih masaža se usredotočuje na mišiće, ligamente i tetive. Tui na je posebna i po tehnici koja je raznolika. Svaki tretman je drugačiji, ovisno o problemu osobe koja dolazi.

Zašto se Tajči odlučila baš za tui na masažu?
– Otkud moja želja za učenjem ove masaže? Eh… to je simpatična priča, koja vjerovali ili ne kreće od Tee koja mi je jednom “tutnula” u uho kako bi trebala upisati neku masažu jer da pozitivno djelujem na ljude. Ali sve je ostalo na tome. Dečko mi je puno pričao o tui na i onda se u društvu prijatelja opet zavrtjela tema o masaži i opet smo pričali o tui na, no ovaj put me još više privukla ta ideja. Provjerila sam na internetu i saznala da upravo kreće grupa za edukaciju, to mi je bio znak, i evo me, ispričala nam je Tajči i objasnila na koji se način provodi ova masaža.
– Ova masaža se provodi tako što započinje zagrijavanjem tijela rukama, palpacijom prstiju otkrivamo manjak ili višak energije na tijelu, zatim se raznolikim manipulacijama provodi tretman. Na kraju se masaža završava buđenjem tijela odnosno laganim lupkanjem.

Kome je namijenjena tui na masaža?
– Masaža je namijenjena osobama s ili bez problema, onima koji žele uravnotežiti se tjelesno i duhovno. Ipak postoje i oni kojima ovaj tretman nije namijenjen. To su osobe u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem droge, osobe koje imaju upaljenu, oštećenu kožu s vidljivom alergijskom reakcijom te se ne preporučuje osobama sa srčanim oboljenjima i tumorima (posebno na koži i limfnom sustavu).
Trudnice se mogu masirati, ali njima se radi poseban tretman. Neka se područja ne smiju tretirati kako bi plod bio potpuno siguran.

Koliko traje tretman?
– Ovaj tretman traje 30 do 70 min. Učinak je odmah vidljiv, pogotovo na bolnim leđima,koja su danas svima problem, ona dobiju lagano crvenkastu boju što znači da je krv prodrla do djela gdje je nedostajalo. Meni najljepši učinak kojeg vidim kod osobe je nasmijano lice, probuđeno i olakšano. A najljepši dar je ipak udah i izdah olakšanja. Dobrobit masaže ovisi od osobe do osobe nekome može nakon prvog tretmana, ovisi u kakvom je stanju osoba, te koliko traje tretman, objasnila nam je Tajči.

Zašto bi netko trebao doći na tui na masažu?
– Kada me pitate zašto bi ljudi trebali odabrati baš ovu masažu mogu reći samo da na ovu masažu gledaju kao tabletu koja s unosom moćno liječi i tijelo i duh. Kontraindikacija nema, jedino što se može dogoditi je “ovisnost”. Izraz Tui na u doslovnom prijevodu znači pritisak i trljanje/guranje i držanje. Moram reći koliko god zvučao grub ovaj prijevod masaža uopće nije gruba. Za kraj želim reći kako ova masaža, odnosno terapija koliko djeluje na vas toliko djeluje i na mene. Ukratko lijepo vama, lijepo meni, zaključila je Tajči.

Komentari