Tijelo ne zna za 5G!

Tijelo ne zna za 5G!

Otkako je planeta ubrzala svoj đir i vrijeme se skratilo, imamo sve više klijentica koje hvataju dah dok jure za obvezama i ne opuštaju se čak ni kad spavaju.

Za ovo prvo s ubrzanom planetom se zezam, al’ za ovo neopuštanje ni u snu se uopće ne zezam. Postoji termin parazitska tenzija mišića, koju je najlakše objasniti ovako:

Vama je za gibanje potreban xy mišić. Kada ga koristite za gibanje, on se skraćuje i produljuje, ovisno o vrsti kretnje. Kada ga ne trebate, on je opušten i čeka signal od mozga da se sprema kretnja pa da se opet skrati. Kada spavate, opušten je jer nema kretanja.

Ako je vaš mozak podražen do tih granica da ne dopušta mišiću xy da se opusti ni kad spavate, tada kažemo da je xy u parazitskoj tenziji.

Ako imate dva posla, dvoje djece, kućanstvo i možda psa koji treba brigu i šetnju, onda definitivno vašem mozgu nije ni na kraj pameti da ni iks ipsilonu ni cijeloj abecedi mišića ikad dozvoli opuštanje!

ŠTO SE DOGODILO?

Nisam psiholog ni znanstvenik, ali, i ja imam mozak. Ubrzala se wi-fi konekcija, ubrzala se i naša percepcija. A tijela su ostala kruta i troma. Zapravo, tijela su postala još kruća i  tromija. Porasli su i apetiti, moderno doba nudi velik asortiman stvari koje MORATE imati vi ili vaše dijete. A za njih se treba JOŠ raditi. UPISATI TEČAJ. FAKULTET. Raditi na sebi!!!!

Sve to ne zvuči loše, ali zapostavljamo životno važnu potrebu za odmorom i rekuperacijom. Za snom. Za sanjanjem i kreativnošću koja se iz odmora rađa. Do pedesete smo skršeni od čistog preživljavanja, zatrpani virtualnim sadržajima koji postoji samo u obliku pixela na nekom dalekom serveru…

ŠTO UČINITI?

Ništa! Prestanite činiti bilo što.

Spustite kemijsku, odložite mobitel i udahnite. Pokušajte osjetiti svoj abdomen dok dišete. Znate li da disanje imate uvijek uz sebe i da je ono znak da ste živi?

Ako vam se dopalo osjećati svoje tijelo dok dišete, ustanite od radnog stola i pravite se da imate puš pauzu. Izađite van ili odite do prozora i pokušajte samo disati, samo minutu. Trajat će otprilike 6 udisaja. Možete vi to! Neka vaš izdisaj traje mrvicu dulje od udisaja.

Namjestite alarm da imate takve kratke pauze nekoliko puta u radnom danu.

Ubacite suplementaciju za bolji san i regeneraciju CBD ulje.

Ako želite naučiti disati, javite se na 0992314613!

Tea Miketa

Komentari
×

Zanima me