Core

Core

Jako je poznato da se u svijetu rekreacije, fitnessa i sporta tvrdi da sve počinje iz “centra”, a velik se naglasak stavlja na vježbe za “core”. No, u centru tijela počinje puno više od kvalitetnog pokreta, posturalne stabilnosti i snage.

Taj dio majčinog tijela nam je bio dom prije nego smo ugledali svjetlost dana i u tom dijelu našeg tijela se dogodio prvi udah kad smo ugledali svjetlost dana. Životno važan, abdominalni zid je ipak često targetiran pogrešnim inicijalnim položajem prilikom izvođenja vježbi za taj dio tijela, ali i ostalih vježbi za cijelo tijelo. Tom problematikom zahvaćena populacija su, između ostalih; žene koje su bile trudne, sjedilačka populacija, osobe s gastro i/ili respiratornim problemima.

Ako primjećujete da vam rebra “strše”, trbuh ne izgleda kao prije, a zdjelica “stoji čudno”, trebate znati da je to samo početak problema. Također trebate znati da se i to dade korigirati!

Fotografija prikazuje “opušteni” položaj tijela klijentice prije početka tretmana i još opušteniji položaj nakon 50 minuta tretmana.

Pozdrav iz Centra (tijela).

Za kvalitetnu stabilizaciju trupa i cijelog tijela, radite vježbe za core.

Evo varijacija dead bug i bird dog vježbi, inspiriranih DNS sistemom.

Vježbe za stabilnost trupa

Ako se ne snalazite, obratite nam se za pomoć!

Tea Miketa +385 99 231 4613

Komentari
×

Zanima me